MixMax Brasil: best bezochte tentoonstelling van Tropenmuseum Junior ooit

Laatste kans – nog tot en met 8 maart 2015 te zien in het Tropenmuseum
De doe-tentoonstelling MixMax Brasil is deze maand voor het laatst te zien: na twee en een half jaar sluit de tentoonstelling op 8 maart 2015. MixMax Brasil is nu al de best bezochte tentoonstelling van Tropenmuseum Junior ooit. Tot nu toe was dat de tentoonstelling Ster in de Stad (2006-2009) over Bombay. MixMax Brasil loopt daar 15% op vooruit: het eindtotaal zal naar verwachting rond de 95.000 liggen.

Laatste kans

Nog tot en met 8 maart 2015 kunnen kinderen zich samen met hun ouders onderdompelen in de Braziliaanse sferen van MixMax Brasil in Tropenmuseum Junior. In deze doe-tentoonstelling nemen Braziliaanse museummedewerkers jong en oud mee op een feestelijke ontdekkingstocht  door een kleurrijke kunstenaarswijk. Langs een  spannend mangrovebos met wiebelende loopplanken komen bezoekers terecht in een vrolijke Braziliaanse wereld met een flessengrot, zeeterras en een remixlounge waar een eigen muziekclip gemaakt kan worden.

Zilveren Griffel en IDCA award

Bij de tentoonstelling MixMax Brasil hoort het boek De Slipper van Maria Bonita. Dit boek werd in 2013 bekroond met een Zilveren Griffel. Ook viel de tentoonstelling in 2013 twee keer in de prijzen voor de international design & communication awards (IDCA); zilver voor het beste tentoonstellingsontwerp en brons voor het beste publieksprogramma.

Data en tijden

Tropenmuseum Junior bevindt zich in het Tropenmuseum en is elke zaterdag en zondag geopend. In de voorjaarsvakantie (14 februari t/m 1 maart) is Tropenmuseum Junior elke dag geopend. Voor de actuele tijden van de programma’s kijk op www.tropenmuseumjunior.nl. Reserveren is raadzaam via 020 568 8300 of reserveren@tropenmuseum.nl.

Over de Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen

1 april 2014 is de oprichtingsdatum van de Stichting  Nationaal Museum van Wereldculturen. Een fusie van Museum Volkenkunde (1837, Leiden), Tropenmuseum (1910, Amsterdam) en Afrika Museum (1954, Berg en Dal). Eén museum op drie locaties. Voor het publiek blijven de namen Tropenmuseum, Afrika Museum en Museum Volkenkunde bestaan. Wat publieksbereik betreft behoort het museum tot de top 10 van Nederlandse musea. Het nieuwe museum beheert een collectie van meer dan 400.000 voorwerpen. Wetenschappelijke activiteiten zijn gebundeld in het Research Center for Material Culture. De missie van het museum is onverminderd actueel: bijdragen tot een open blik op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.