Home / Uit met kinderen / Het Fantastisch Kinderfilm Festival voor kinderen

Het Fantastisch Kinderfilm Festival voor kinderen

Het fantastische kinderfilm festivalUit met de kinderen? Dat kan! Op 2 januari jl. opende de Keuken van Pruttel & Proef op het Fantastisch Kinderfilm Festival (FKF)- speciaal voor kinderen- in Den Bosch met een vrolijk en verrukkelijk ontbijtconcert. De kinderen vulden de muziek aan met muzikale noten die klonken uit hun mond, hun bestek en borrelende rietjes. Kijk voor een korte video impressie hier. Nog tot 23 maart in diverse steden te bezoeken.

Interactief
De Keuken van Pruttel & Proef is een sfeervol interactief landschap waar kinderen die het Fantastisch Kinderfilm Festival bezoeken hun neus steken in bijzondere keukengeheimen en spelen met hun verbeeldingskracht. Hoge pannen zijn omgetoverd tot stop-motion studio’s, waarin kinderen stop-motion films ‘koken’ met gekleurde pastavormen. Zelf ontworpen, kleurrijke borden worden als achtergronddecor gebruikt in deze spaghetti-stop-motion-films. Kinderen presenteren hun tafelmanieren voor de camera en laten keukengerei de hoofdrol spelen in een spannende silhouetten voorstelling. In het walnootparcours flipperen de walnoten over de baan en door de lucht. Welke noot valt in de suikerpot?

Kleurrijke borden kan je er maken om mee te nemen naar huis of als achtergronddecor in je spaghettifilm. In de keukenshow van ‘Madame Craque’ bakken kinderen heerlijke Franse hartige taartjes en in de limonadefabriek stroomt zoetigheid in alle kleuren van de regenboog door de buizen. Mis het niet!

Festivaltour langs 9 filmhuizen
Van 2 januari tot en met 23 maart reist het festival langs 9 filmhuizen door Nederland. De Verkadefabriek in Den Bosch was de eerste stop. Daar bezochten na de feestelijke opening op 2 januari bijna 1.200 kinderen en hun (groot)ouders de Keuken van Pruttel & Proef. Het ontbijtconcert is nog te zien, te horen en te proeven op 22 februari in EYE in Amsterdam en op 5 maart in Chassé Cinema in Breda. Kijk op www.fantastischkinderfilmfestival.nl  voor de Keuken van Pruttel & Proef bij jou in de buurt.

Dit zijn de filmtheaters waar het FKF nog een bezoek aan zal brengen:
Zaterdag 1 + zondag 2 februari: Filmhuis Den Haag
Zaterdag 8 + zondag 9 februari: Filmtheater Fraterhuis, Zwolle
Zaterdag 15 + zondag 16 februari: Filmhuis Bussum
Dinsdag 18 t/m vrijdag 28 februari: EYE, Amsterdam (voorjaarsvakantie)
Woensdag 5 t/m vrijdag 7 maart: Chassé Cinema, Breda (voorjaarsvakantie)
Vrijdag 21 t/m zondag 23 maart: ForumImages, Groningen

En er komen nog veel meer fantastische activiteiten bij. Houd de website www.fantastischkinderfilmfestival en de Facebook-pagina dus goed in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *